Türk Kütüphaneciliği, Türk Kütüphaneciler Derneği'nin üç ayda bir yayımlanan resmi yayın organıdır. Dergide bilgi ve belge yönetimine ilişkin sorunları inceleyen ve çözüm önerileri sunan Türkçe veya İngilizce özgün bilimsel (hakemli) yazılar, görüşler, okuyucu mektupları, tanıtım yazıları, çeviri yazıları, haberler ve mesleki toplantı duyurularına yer verilmektedir. Dergide yayımlanmak üzere gönderilen makaleler için herhangi bir makale işlem ücreti talep edilmemektedir.
Dergi içeriği "Türkiye Makaleler Bibliyografyası", "Emerging Sources Citation Index” (Clarivate Analytics/ ESCI), "Library and Information Science Abstracts” (LISA), "Library, Information Science and Technology Abstracts” (LISTA) ve "TÜBİTAK/ ULAKBİM TR Dizin Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı" nda indekslenmektedir. Türk Kütüphaneciliği, internet üzerinden açık erişimli bir dergidir, "Directory of Open Access Journals” (DOAJ) da yer almaktadır.
Dergiye gönderilen yazılar Editörler Kurulu ve Yazı Değerlendirme Kurulu'nun incelemesinden geçer. Editoryal süreç sonrası kabul edilen yazılardan bilimsel bölüme konu olanlar, çifte körleme yöntemi ile bilimsel değerlendirmeye tabii tutulur. Diğer bölümlere konu olan yazılar için Editörler Kurulunun değerlendirmesi geçerlidir. Yazılarda belirtilen düşünce ve görüşlerden yazar/ları sorumludur. Yazılardaki görüşler Türk Kütüphaneciliği dergisinin görüşü olarak değerlendirilemez.
Türk Kütüphaneciliğinin vizyon, misyon, amaç ve hedefleri için Yönetim Belgesi'ne bakınız.
Son Sayı
Cilt 32, Sayı 4 (2018)Türk Kütüphaneciliği Dergisi'nin 60. Yıl Belgeseli
Committee on Publication Ethics (COPE) Yönergesi
Türk Kütüphaneciliği Yönetim Belgesi
Bilimsel yayınlarda kaynak gösterme, tablo ve şekil oluşturma rehberi: APA 6 kuralları
Değerli okurlarımız, Bildiğiniz gibi ülkemizde internetin babası olarak anılan değerli hocamız Doç. Dr. Mustafa Akgül'ün zamansız kaybı hepimizi derinden etkiledi. Değerli bir akademisyen olmasının yanı sıra çok yönlü kişiliği, sosyal kimliği ve sivil toplum örgütçülüğü nedeniyle ülkemize mâl olduğuna inandığımız Akgül Hocamızın mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından çok farklı bir yeri ve önemi olduğu konusunda da hemfikir olduğumuzu düşünüyoruz.
Değerli okurlarımız,
Türk Kütüphaneciliğinde Yeni Bir Dönemeç başlıklı bir forumun kaydına aşağıdaki videodan erişebilirsiniz.
TK Yayın Kurulu